www.mevzuattakip.com.tr



Önümüzdeki Üç Yıla İlişkin İstihdam Politikası Nasıl Olacak?


Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılan ve yayımlanan 2017-2019 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program (OVP), söz konusu dönemde ilişkin istihdam politikalarının nasıl olacağına ilişkin hükümler de içeriyor. - 10.10.2016


ÖNÜMÜZDEKİ ÜÇ YILA İLİŞKİN İSTİHDAM POLİTİKASI NASIL OLACAK?

Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılan ve yayımlanan 2017-2019 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program (OVP), söz konusu dönemde ilişkin istihdam politikalarının nasıl olacağına ilişkin hükümler de içeriyor.

Orta Vadeli Programın “İstihdam Politikaları” başlıklı bölümünde yer alan ifadelere göre, 2017-2019 döneminde istihdama ilişkin hedefler şöyle:

1.Sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme anlayışı çerçevesinde, işgücünün niteliğini artırarak küresel piyasalarda rekabet edebilen bir işgücü piyasasının oluşturulması temel amaçtır.

2.Değişen işgücü piyasası talepleriyle uyumlu bireyler yetiştirmeye yönelik olarak, temel ve mesleki eğitim reformu hayata geçirilecek ve çıraklık eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınacak.

3.Kadınlar ve engelliler başta olmak üzere, özel politika gerektiren grupların işgücüne ve istihdama katılımlarını artırmaya yönelik politikaların etkin bir şekilde uygulanmasına devam edilecek.

4.Gençlerin becerilerinin artırılması ve işgücüne katılımlarının hızlandırılması politikası çerçevesinde genç istihdamı ve girişimciliğini destekleyecek politikalara devam edilecek.

5.İşgücü piyasası aktörlerinin esnek çalışma biçimlerine uyumunu kolaylaştıracak mevzuat düzenlemeleri, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

6.Faaliyet alanları geçici iş ilişkisini de kapsayacak şekilde genişletilen özel istihdam bürolarının yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Söz konusu büroların faaliyetleri için etkin bir denetleme mekanizması oluşturulacak.

7.İş sağlığı ve güvenliği alanında denetimlerin daha etkin yürütülmesi sağlanacak ve başta yüksek riskli sektörlerde olmak üzere çalışma hayatında güvenlik kültürü yaygınlaştırılacak.

8.Sosyal yardım alan ve çalışabilir durumdaki kesimlerin üretken duruma getirilerek sürdürülebilir gelir elde edebilmelerinin sağlanması amacıyla aktif işgücü programları etkin bir biçimde uygulanmaya devam edilecek.

9.Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücrete karşı caydırıcı ve özendirici tedbirlerle mücadele edilerek kayıtlı çalışan sayısı artırılacak ve prim tabanı genişletilecek.

10.İş Kanunu ekonominin ihtiyaçlarına göre gözden geçirilecek.

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA