www.mevzuattakip.com.tr



Sarız Belediyesinden Örnek Tarım Hamlesi


Kovid-19 salgını sonrası küresel seviyede baş göstermesi muhtemel olan gıda üretimi ve teminindeki sorunlar için ülkemiz şimdiden önlemler almaya başlamış durumda. Sarız Belediyesi de, bu sorunlar karşısında seferberlik başlatan ülkemizde duyarsız kalmayarak büyük bir hamle başlattı. - 13.04.2020


Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak yaptığı açıklamada, Sarız Belediyesi’nin atıl durumda bulunan 450 dönümlük tarım arazisini işleyerek, ülkedeki üretim seferberliğine katkıda bulunmak, ön alarak örnek teşkil etmek istediklerini ifade etti. Sorunları analiz ederek, ülkemizin üretimine katkıda bulunmak amacıya üretim seferberliği başlattıklarını ifade eden Bayrak, Üretken Belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini sergilediklerini ifade etti. Tarım konusunda üstün olanların sözünün geçtiği bir dünya için MHP ve Cumhur İttifakı, Türkiye’yi daha da güçlü kılacaktır ifadelerinde bulundu.

Elde edilen bilgilere göre, söz konusu tarım arazisinin 6360 sayılı Kanundan sonra belediyeye geçmiş, ancak geçen dönemde çok planlı kullanılamadığı ve kullanım haklarından dolayı, sürecin erken başlatılamamış, bundan dolayı da bu yıl için yem bitkisi ekilmek zorunda kalınmıştır. Sezon yetişmediği için bu yıl ekilemeyen buğday ürününün ise seneye ekileceği ve köylünün istifadesine sunulacağı ifade edilmiştir.

Bölgede küçük ve büyük baş hayvancılık yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Bayrak, ekilen ürünlerin tamamen vatandaşın istifadesine sunulacağını, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade etti.

 

Video için tıklayınız. https://youtu.be/_WKvMu-tVGU


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA