www.mevzuattakip.com.tr



Sonradan Göreve Başlayan Memura Promosyon Verilmesi Hakkında Karar


Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), banka ile yapılan promosyon protokolünden sonra göreve başlayan şikayet başvurucusuna promosyon ödenmesi yönünde karar verdi. - 17.02.2017


Bir kurumdan başka bir kuruma naklen atanan şikayet başvurucusu, her iki kurumun da aynı banka ile 3 yıllığına promosyon anlaşması imzaladığını, önceki kurumdan protokol gereği maaş almadığı 33 aylık sürenin promosyonunu ilgili banka şubesine iade ettiğini belirtti. Ancak yeni atandığı kurumun promosyon anlaşması gereği sonradan gelen personele promosyon ödenemeyeceği bilgisini alan başvurucu, 3 yıl boyunca bu promosyondan faydalanamayacağını belirterek, mağduriyetinin giderilmesi için çözümü KDK’da aradı.

“Banka promosyonu ödenmesi talebinin reddedilmesi hukuka ve hakkaniyete uygun değil”

Kuruma gelen yoğun şikayet başvurusu üzerine konuyu inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı incelemeler sonucunda başvurucuyu haklı bularak, protokol tarihinden sonra göreve başlayan şikayetçiye, göreve başladığı 2015 yılı ile söz konusu protokolün geçerli olduğu son tarih olan 2018 yılları arasında hesaplanacak promosyon ücretinin ödenmesi yönünde karar verdi. KDK, başvuranın banka promosyonu ödenmesi talebinin reddedilmesi işleminin hukuka, hakkaniyete ve eşitlik ilkesine uygun olmadığını tespit etti.

KDK, banka ile maaş ödeme karşılığında yapılan protokollerde, anlaşma yapılan yıllar bazında idarelerine atanabilecek başka personelin de olabileceği öngörüsünün dikkate alınarak, protokolün sonradan başlayacak personeli de kapsayacak şekilde yapılması gerektiği, protokoller ile bu hususun karşılanamaması durumunda ise, toplam promosyon miktarından belli bir kısmın ihtiyari olarak ayrılarak yeni başlayan personele promosyon olarak verilmesi gerektiğini belirledi.

KDK, protokol süresi içerisinde yeni başlayan personelin olmaması durumunda ise ihtiyari olarak ayrılan bu miktarın da mevcut personele dağıtımının yapılması gerektiğini belirtti. İleride yaşanabilecek benzer problemlerin önüne geçilmesi amacıyla, bundan sonra yapılacak protokollerde bu durumların göz önünde bulundurularak protokolün sonradan başlayacak personeli de kapsayacak şekilde yapılması hususunda ilgili belediye başkanlığına tavsiye kararı gönderdi.

 

Kaynak: http://memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA