www.mevzuattakip.com.tr



Taşeron Personeli Sözleşmeli Yapma Çalışması Ne Oldu?


Kamuda çalışan yaklaşık 750 bin taşeron işçinin kaderi yeniden değiştiği ve Davutoğlu Hükümeti döneminde taşeron işçileri kamuda 3 yıl süreyle sınırlı özel sözleşmeli personel statülü kadrolarına almayı hedefleyen AKP'nin, şimdi bu kararından vazgeçtiği ve yeni bir sistem üzerinde çalıştığı belirtiliyor. - 10.06.2016


TAŞERON PERSONELİ SÖZLEŞMELİ YAPMA ÇALIŞMASI NE OLDU?

Kamuda çalışan yaklaşık 750 bin taşeron işçinin kaderi yeniden değiştiği ve Davutoğlu Hükümeti döneminde taşeron işçileri kamuda 3 yıl süreyle sınırlı özel sözleşmeli personel statülü kadrolarına almayı hedefleyen AKP'nin, şimdi bu kararından vazgeçtiği ve yeni bir sistem üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Davutoğlu’nun taşeron planı da gitti

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrası görüştüğü Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın taşeron atamalarına yönelik yeni bir çalışma yaptıkları bilgisini verdiğini söyledi.

Maliye Bakanlığı yeni çalışma yapacak

Arslan, gazetecilere düzenlediği iftar yemeğinde çalışma hayatındaki düzenlemelere ilişkin önemli bilgiler verdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın Maliye Bakanı Naci Ağbal’a taşeron konusunda yeni bir çalışma yapması için talimat verdiğini öğrendiklerini belirten Arslan, “Taşeronla ilgili bugüne kadar konuşulanların artık bir anlamı kalmadı. Kamuda asıl iş-yardımcı iş ayrımı olmaksızın tüm taşeronların kadroya alınacağı, yerel yönetimlerle ilgili farklı bir düzenlemenin getirileceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan edindiğim intiba şu ki, artık taşeron konusunda farklı bir aşamaya geçtik” ifadelerini kullandı.

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA