www.mevzuattakip.com.tr



Teknik Hizmetler Sınıfı Personelinin Ek Ödemesi Ne Kadar?


“Eşit işe eşit ücret” prensibinden hareketle, aynı veya benzer görevlerde bulunan Devlet memurları arasında ücret dengesinin sağlanması amacıyla uygulamaya konulan ve 2012 yılı başından itibaren aylık ücretlerle birlikte ödenmeye başlanan “ek ödemeler”; memurların hizmet sınıfları, kadro unvanları ve aylık derecelerine göre farklı oranlarda belirlenmiştir. - 22.06.2014


Ek ödeme oranı ve miktarı

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname eki (I) sayılı Ek Ödeme Oranları Cetvelinde, Devlet memurları hakkında uygulanacak ek ödeme oranları belirlenmiştir. Bu oranların, en yüksek Devlet memuru aylığına(ek gösterge dahil) uygulanması suretiyle de ödenecek ek ödemenin brüt miktarına ulaşılmaktadır. Brüt ek ödemeden ise sadece damga vergisi kesilmektedir.

TH Sınıfı personelinin ek ödemesi

Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının ek ödeme oranları, Ek Ödeme Cetvelinin A/2 sırasında, kadro unvanları itibariyle 3 grupta düzenlenmiş ve her grup içerisinde de ilgili personelin aylık derecelerine göre farklı oranlar belirlenmiştir.

Öte yandan, Teknik Hizmetler Sınıfında görev yapmakla birlikte, ek ödeme cetvelimin teknik hizmetler sınıfına ilişkin bölümünde ek ödeme oranları düzenlenmemiş olanlardan kadro unvanları Ek Ödeme Cetvelinin (A/1) sırasında belirtilen personel hakkında (A/1) sırası esas alınarak ödeme yapılmaktadır. (Örneğin, programcı ve çözümleyici unvanlı kadrolarda görev yapanlar)

TH Sınıfı personelinin, unvanları ve aylık dereceleri itibariyle yararlanabileceği ek ödeme oranları ile, bu oranların 2014 yılında hangi miktarda ödeme anlamına geleceği konusunda bilgi amacıyla murunyeri.com olarak yaptığımız hesaplamada aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.

Kaynak: memurunyeri


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA