www.mevzuattakip.com.tr



Temel Ücret Grupları Ne Zaman Belirlenecek?


KİT sözleşmeli personelinin temel ücret gruplarının 31/1/2016 tarihine kadar yeniden belirleneceğine yönelik karardan sonuç çıkmadı. - 05.10.2016


TEMEL ÜCRET GRUPLARI NE ZAMAN BELİRLENECEK?

KİT sözleşmeli personelinin temel ücret gruplarının 31/1/2016 tarihine kadar yeniden belirleneceğine yönelik karardan sonuç çıkmadı.

2015 yılında imzalanan “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme”de,  KİT sözleşmeli personelinin temel ücret gruplarının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların  31/1/2016 tarihine kadar sonuçlandırılmasına da karar verilmişti.

2016 yılının Ekim ayı içinde bulunmamıza rağmen, 31 Ocak 2016 tarihine kadar sonuçlandırılacağı kararlaştırılan konuya ilişkin somut bir çalışma ortaya konulamadı.

Temel ücret gruplarının yeniden belirlenmesi

Bu yıl Haziran ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (o tarihte Süleyman SOYLU) ile konfederasyon temsilcilerinin bir değerlendirme toplantısı yapmış ve 2015 yılında imzalanan Toplu Sözleşmede üzerinde çalışılacağı kararlaştırılan konularda gelinen son durum ortaya konulmuştu. Bu toplantı sonucunda, KİT’lerde 399 sayılı KHK kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının yeniden düzenlendiği ancak YPK kaynaklı olarak yaşanan çeşitli aksaklıklar nedeniyle bu konunun hayata geçirilemediği belirtilmişti.

KİT sözleşmeli personeli ise, temel ücret gruplarının yeniden belirlenmesi konusundaki sıkıntının tam olarak neden kaynaklandığını, bu sorunun aşılıp aşılmayacağını veya ne zaman aşılacağını ise bilmiyor.

Ayrıca, belli bir tarihe kadar gerçekleştirilmesi kararlaştırılan konuların, belirlenen sürede gerçekleşmemesinin, kamu çalışanlarının toplu sözleşmelere olan beklenti ve güvenini zedelemektedir.  

Toplu sözleşmede yer alan temel ücret düzenlemesi

2015 yılında imzalanan ve kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal hakları konusunda bazı belirlemeler içeren Toplu Sözleşmede “KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri” başlıklı bir madde de yer alıyor.  

“Madde 39- (1) KIT’lerde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 31/1/2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi konusunda çalışma yapılacaktır.” 

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA