www.mevzuattakip.com.tr



Torba Kanun'daki ''120 Gün'' Şartına Açıklama


Basında yer alan belediye personeline “120 gün şoku” haberlerine bem-bir-sen açılık getirdi… - 04.08.2014


TORBA KANUN'DAKİ “120 GÜN” ŞARTI

MEMURLARI DEĞİL “İŞÇİLERİ” KAPSIYOR

Halen TBMM'de görüşülmekte olan Torba Kanun Tasarısı içerisinde yer aldığı ifade edilen ve “120 gün içinde belediyeler istedikleri personelin görev yerini değiştirebilecek” algısı ile basında yer alan haberlere yerel yönetim hizmet kolunun yetkili sendikası Bem-Bir-Sen açıklık getirdi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, yüz binlerce belediye çalışanının görev yerlerinin bir gecede değiştirebilecek bir maddenin Torba Kanun Tasarısı'na eklendiği ifade edilmişti.

Söz konusu tasarıya eklenen madde değişikliğinde yer alan bölüm, haberlerde ifade edildiği gibi tüm personeli değil, sadece işçileri kapsıyor. Taşeronlara ilişkin düzenlemenin yasalaşmasından sonra personel istihdamında sıkıntı olmaması için yapılmaktadır.

Kabul edilen madde değişikliğine göre;

“İşyerlerinin aynı yerde olup olmadığına bakılmaksızın; bir mahalli idarenin ya da bağlı kuruluşunun kendi birimleri arasında veya bir mahalli idare ile bağlı kuruluşu arasında veya aynı mahalli idarenin farklı bağlı kuruluşları arasında olmak kaydıyla, mahalli idarelerde veya bağlı kuruluşlarında çalışan işçiler, ilgili mahalli idarenin en üst amirinin onayı alınarak bu maddenin yayımlandığı tarihi izleyen yüz yirmi gün içinde kadroları veya geçici iş pozisyonlarıyla birlikte aynı veya benzeri iş ya da işyeri değişikliğine tabi tutulabilir. Bu fıkra uyarınca aynı veya benzeri iş ya da işyeri değişikliğine tabi tutulan işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal hakları ile kıdem tazminatları ve kıdeme bağlı diğer hususlarda, 6360 sayılı Kanunun geçici birinci maddesinin durumlarına uygun hükümleri aynı şekilde uygulanır.” şeklinde yer aldı.

gazetekamu.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA