www.mevzuattakip.com.tr



Tüm Kamu Personelinin İşe Alımında Sözlü Sınav Uygulaması Getiriliyor.


Hükümetin dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan 2017 yılı programına göre, kamuya personel alımlarına sözlü sınav şartı getirilecek. - 31.10.2016


TÜM KAMU PERSONELİNİN İŞE ALIMINDA SÖZLÜ SINAV UYGULAMASI GETİRİLİYOR

Hükümetin dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan 2017 yılı programına göre, kamuya personel alımlarına sözlü sınav şartı getirilecek.

Halen KPSS B grubu kadrolara girmek için sözlü sınav yerine merkezi yerleştirme ile personel alımı yapılıyor. Daha önce bu konuda yaptığımız haberde tüm kamu personelinin işe girmesinde yazılı sınavın yanında(KPSS) sözlü sınav uygulaması getirilmesi için çalışma yürütüldüğünü haber yapmıştık.

Resmi Gazete’de yayınlanan 2017 yılı programında yer verilen 184 Nolu Tedbire göre,  kamu sektöründe işe alımlarda yazılı ve sözlü sınav esas olacak.

Devlet Personel Başkanlığının sorumlu kuruluş olarak belirlendiği tedbir maddesine göre, 2017 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecek düzenleme ile işe alımlarda suiistimaller önlenecek ve yazılı beceri sözlü sınav yoluyla test edilerek, nitelikli ve verimli kamu personeli alımı gerçekleştirilecek.

2017 yılı programına ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA