www.mevzuattakip.com.tr



Yaş Haddi Sebebiyle Emekli Olamayanlarla İlgili Bir Çalışma Var Mı?


Prim gün sayısını doldurduğu halde emekli olamayan çok sayıda kişi emekliliğe adım atabilmek için yasal düzenleme yapılmasını bekliyor. - 07.02.2016


Bunlardan bir kısmı emekli olamayacakları için halen çalışmaya devam ederken, bir kısmı ise çalışmadığı halde yaş haddini beklediği için emekli olamıyor.

Yaş haddi nedeniyle emekli olamayanların durumunu özetleyen ve bunlara bir defada olsa emekli olma yolunun açılması için yasal bir düzenleme yapılması için çalışma olup olmadığı hususuna, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklık getirildi.

MHP Bursa milletvekili İsmet ATAMAN tarafından hazırlanan ve Bakan Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle hazırlanan önergede “Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş haddi sebebiyle emekli olamayanlar için bir defaya mahsus emekli yolunun açılması hususunda Bakanlığınızca yapılan bir çalışma bulunmakta mıdır?” ifadelerine yer verilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından verilen cevapta ise şu ifadeler yer aldı:

“Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş haddi sebebiyle emekli olamayanlar için bir defaya mahsus emekli yolunun açılması hususunda herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.”

memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA