www.mevzuattakip.com.tr



Yeni Kıdem Tazminatında Erken Çekme Hakları


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarda yeni sistemin ayrıntıları netleşmeye başladı. - 27.04.2017


Yeni kıdem tazminatı siteminde erken çekme hakkı, sadece ölüm halinde gerçekleşecek.

Onun dışında doğumda, 10 yıl, konut alımı veya ön ödeme halinde ise 15 yıl şartı aranacak. Bu krriterlerin dışında kıdem tazminatı ödemesinin tamamı da emekli olurken yapılacak.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni kıdem tazminatına yönelik çalışmalarından sızan ayrıntıla göre, fonun en büyük özelliği erken çekme hakkının bulunmaması olacak. Yeni kıdem tazminatı fonunda kaynakların toplanması için belirli bir süre içinde kıdem tazminatı ödenmesi yapılmayacak.

Yürürlülük tarihinden itibarin işe girenlerin tamamı kıdem tazminatı fonu kapsamına dahil olacak. Fon kapsasmına girenlere ise emekli oluncaya kadar ödeme yapılmayacak.

Erken ödemenin sadece bir istisnası olacak o da ölüm halinde ödeme. Çalışanın vefat etmesi halinde kıdem tazminatı alacağı sürenin dolmasına beklemeden yakınlarına yapılacak.

Onun dışında doğum yapan ve çalışmak istemeyen kadınlarda 10 yıl, konut almak için erken çekme hakkını kullanmak isteyenlerde ise 15 yıl şartı aranacak.

 

Kaynak: muhasebeweb.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA