www.mevzuattakip.com.tr



Yerel Yönetimlerin İş Yerleri Dâhil Sahip Olduğu Taşınmazlar Kira ve Benzeri Konularında Koronavirüs Tedbirleri


Bu Genelge; koronavirüs salgını nedeniyle yeni düzenlemeler yapılması kararı alınmış ve bu kapsamda yerel yönetimlerimizin iş yerleri dâhil sahip olduğu taşınmazlarını ilgilendiren kira ve benzeri düzenlemelerin şartlarına ilişkindir. - 16.12.2020


T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KORONAVİRÜS (COVİD-19) ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA GENELGE (2020/27)

1. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan'ın talimatları ile koronavirüs salgını nedeniyle yeni düzenlemeler yapılması kararı alınmış ve bu kapsamda yerel yönetimlerimizin iş yerleri dâhil sahip olduğu taşınmazlarını ilgilendiren kira ve benzeri düzenlemelerin şartlarına ilişkin genelge Bakanlığımızca 81 il valiliğimize gönderilmiştir.

2. Bu kapsamda Bakanlığımızca, yerel yönetimlerimiz, bağlı kuruluşları ve şirketlerinin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarının irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımıyla ilgili düzenlemeye gidilerek salgının ekonomik hayata etkisinin azaltılması hedeflenmiştir.

3. Pandemi nedeniyle faaliyetleri azalan iş yerlerinden sözü edilen bedeller, yapılacak değerlendirmeye göre indirilebilecek ya da ertelenebilecektir.

4. Faaliyetleri durdurulan/faaliyette bulunamayan işletmelerden bu döneme ilişkin sözü edilen bedeller tahsil edilmeyecek ve sözleşme süreleri uzatılabilecek, yapılacak değerlendirmeler ışığında sözleşmeler karşılıklı feshedilebilecektir.

5. Peşin ödeme yapan ancak iş kaybına veya ekonomik zarara uğrayan iş yerleri de pandemi süresince gerekli indirim, erteleme ve süre uzatımı hakkından yararlanabilecektir.

Genelge için tıklayınız.


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA