www.mevzuattakip.com.tr



Yılbaşında İlave Zam Alacak Memur Olacak Mı?


2015 yılında imzalanan ve kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ait mali ve sosyal haklarına ilişkin belirlemeler içeren Toplu Sözleşmede, sözleşme döneminde bazı personele ilave maaş zammı yapılmasına ilişkin hükümler de yer almıştı. - 01.11.2016


YILBAŞINDA İLAVE ZAM ALACAK MEMUR OLACAK MI?

2015 yılında imzalanan ve kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ait mali ve sosyal haklarına ilişkin belirlemeler içeren Toplu Sözleşmede, sözleşme döneminde bazı personele ilave maaş zammı yapılmasına ilişkin hükümler de yer almıştı.

Kamu çalışanlarının aylık ücretlerine 2016 ve 2017 yıllarında ne kadar artış yapılacağı ile kamu çalışanlarının hangilerinin maaşına ne kadar ilave artış yapılacağı, 2015 yılında imzalanan Toplu Sözleşme ile belirlenmişti.

2017 yılının ilk altı ayına ilişkin maaş zammı belirlemesi

Toplu Sözleşme hükümlerine göre, Devlet memurlarının aylık ücretlerini hesaplanmasında kullanılan katsayılar 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olarak %3 oranında artacak.

Ayrıca, 2016 yılı Aralık ayı tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) 2016 yılı Haziran ayı endeksine göre altı aylık değişim oranının %5’den fazla çıkması halinde, fazla çıkan kısım kadar enflasyon farkı zammı yapılacak.

Ocak ayında ilave zam alan personel olacak mı?

2015 yılında imzalanan Toplu Sözleşme hükümleri gereği, Devlet memurlarından bazıları için 2016 yılında ilave maaş artışı yapılmıştı.

Bu çerçevede, 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olarak;

*İcra Memuru, Sivil Savunma Uzmanı, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Mübaşir, Uzman Ebe, Orman Muhafaza Memuru, Araştırmacı (Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde), İtfaiye Amiri, İtfaiye Çavuşu, İtfaiye Onbaşısı, İtfaiye Eri, Zabıta Amiri, Zabıta Komiseri, Zabıta Komiser Yardımcısı ve Zabıta Memuru unvanlı personelin tazminat oranı 5 puan artırılmıştı.

*Şef ve Murakıp(DH) unvanlı personelin tazminat oranı 7 puan artırılmıştı.

*Vergi İstihbarat Uzmanı, Gelir Uzmanı, Mali Hizmetler Uzmanı, İl İstihdam Uzmanı, Gümrük ve Ticaret Denetmeni ile Sosyal Güvenlik Denetmeni unvanlı personelin tazminat oranı 10 puan, bunların yardımcılarının tazminat oranı ise 7 puan artırılmıştı

*Vaiz unvanlı personelin tazminat oranı 10 puan artırılmıştı.

*KİT’lerde Başmüdür, Kombina, Fabrika, Müessese ve İşletme Müdürü unvanlı personelin tazminat oranı 10 puan artırılmıştı.

*İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü unvanlı personelin ek ödeme oranları 10 puan artırılmıştı.

*Eğitim Görevlisi (DH) unvanlı personelin tazminat oranı 15 puan artırılmıştı.

*Turizm Araştırmacısı unvanlı personelin tazminat oranı 20 puan, mütercimler için belirlenmiş olan tazminat oranından yararlanan Turizm Araştırmacısı unvanlı personelin tazminat oranı ise 10 puan artırılmıştı.

Ayrıca, 2016 yılında çıkarılan 6663 sayılı Kanun ile, emniyet personelinin ek göstergelerinde ve tazminat oranlarında artışa gidilerek, emniyet personeli için ilave maaş artışı yapılmış oldu.

2016 yılından ilave maaş artışı yapılan personel, 2017 yılında da maaşlarını 2016 yılında olduğu gibi almaya devam edecek.

Öte yandan, başka bir düzenleme yapılmaması durumunda, 2017 yılı için Devlet memurlarının maaşlarına yapılacak genel artışın dışında ilave maaş artışı alacak memur olmayacak.

Kaynak:memurunyeri.com


Telefon: +90 (312) 473 84 23
E-Posta: mts@mevzuattakip.com.tr
Adres: Çetin Emeç Bulvari Hürriyet Cad. No: 2/12 Çankaya ANKARA