Haber Bülteni

Haber Bülteni bölümüne kayıt olmanız, üyelik gerekmeksizin bazı bilgilendirme mesajlarımıza erişmenizi sağlar.

  • Favorilerim
  • Notlarım
  • Ajandam
  • Üye Girişi
Mevzuat Takip Sistemi
  • Ana Sayfa
  • Kategoriler
    • Mahalli İdareler Temel Mevzuatı
    • Kamu Görevlileri Mevzuatı
    • İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı
    • İmar ve Kamulaştırma Mevzuatı
    • İhale Mevzuatı
    • Mali Mevzuat
    • Belediye Şirketleri ve Şirket İşçileri
    • Diğer Mahalli İdareler Mevzuatı
    • Sulama Birlikleri Mevzuatı
    • Diğer (Harici) Mevzuat
  • Makaleler
  • Haberler
  • Kitaplar
  • Sınavlar
  • Abone Ol
  • Hakkımızda
    • Sistemin İşleyişi ve Abonelik (Üyelik)
    • Siteye Üyelik
    • Sınav Sistemi Üyeliği
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Mesafeli Satış Sözleşmesi
    • Banka Hesap Bilgileri
    • Mobil Uygulama
    • Online Dergi
Soru & Cevap
Mevzuat Takip Sistemi

Belediye Mevzuatının Adresi!

  • [email protected]
  • 0 (312) 473 84 23
  • Kategoriler
    • Mahalli İdareler Temel Mevzuatı
    • Kamu Görevlileri Mevzuatı
    • İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı
    • İmar ve Kamulaştırma Mevzuatı
    • İhale Mevzuatı
    • Mali Mevzuat
    • Belediye Şirketleri ve Şirket İşçileri
    • Diğer Mahalli İdareler Mevzuatı
    • Sulama Birlikleri Mevzuatı
    • Diğer (Harici) Mevzuat
  • Makaleler
  • Haberler
  • Kitaplar
  • Sınavlar
  • Hakkımızda
    • Sistemin İşleyişi ve Abonelik (Üyelik)
    • Siteye Üyelik
    • Sınav Sistemi Üyeliği
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Mesafeli Satış Sözleşmesi
    • Banka Hesap Bilgileri
    • Mobil Uygulama
    • Online Dergi
Soru & Cevap
Sosyal Medya Hesaplarımız
  • 15.10.2018
  • YEREL YÖNETİMLER
  • 917
  • Yazdır
  • PDF

CHP'de İstanbul İçin Büyük Çekişme

CHP'nin yerel seçimler öncesinde en büyük hedef olarak belirlediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi için çok sayıda aday adayı bulunuyor.

CHP'de İstanbul İçin Büyük Çekişme

BARIŞ GÜNDOĞAN/MEHMET TOSUN - AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, yerel seçim kampanyası geçen hafta belediye başkanları toplantısıyla başlatılan CHP'de en büyük çekişme İstanbul'da yaşanıyor.

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı “İşte bizim adayımız” başlıklı paylaşımı kulisleri hareketlendirirken, CHP'de İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı yarışı ise tekrar gündeme geldi.

CHP'de önceki yerel seçimlerde de aday adayı olan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu seçimde de aday adaylığını açıklayıp İstanbul'un ilçelerindeki çalışmalarına şimdiden başladı.

Tekin'in aday olabilmek için İstanbul örgütüyle yakın temasta olduğu biliniyor.

CHP'de İstanbul'da belediye başkanlığını hedefleyen bir başka önemli isim ise İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Akif Hamzaçebi. Aday adayı olduğunu daha önce deklare eden Hamzaçebi, özellikle hafta sonlarını İstanbul'daki saha çalışmalarına ayırıyor.

CHP'de “İstanbul'a kanal değil, Tanal lazım” sloganıyla hareket eden İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da aday olabilmek için çaba sarf edenler arasında bulunuyor.

Kulislerde İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay'ın da adı İstanbul'da adaylık için geçenler arasında.

CHP'nin geçen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Mustafa Sarıgül ise yeniden Şişli'ye dönme sinyalleri veriyor.

HDP'den de oy alabilecek bir isim

CHP'nin İstanbul adayının gelecek ay ortalarına kadar açıklanması beklenirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mevcut aday adayları içinden değil de iş dünyasından sürpriz bir ismi de gösterebileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Kılıçdaroğlu'nun ayrıca partili bir isim yerine HDP'den de oy alabilecek bir isme sıcak baktığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun, HDP ile resmi bir ittifak yapmayacağı ancak HDP seçmenine de hitap edebilecek bir belediye başkanı adayını İstanbul Büyükşehir için aday gösterebileceği konuşuluyor.

İlçelerde de heyecan sürüyor

CHP'de büyükşehir belediyesi adaylığının yanı sıra ilçe belediye başkanlıkları için de çok sayıda aday adayı bulunuyor.

Aday adayları, her biri bir büyükşehir büyüklüğünde olan ilçe yönetimlerinde söz sahibi olabilmek için şimdiden kampanya yürütüyor.

CHP'nin Maltepe'de Ali Kılıç ile devam edeceği bilgisi kulislere yansırken, Kartal ve Kadıköy'de değişikliğe gidilebileceği ifade ediliyor.

Partinin Esenyurt'ta yaptırdığı anketlerde ise İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun adının ön plana çıktığı belirtiliyor.

Tanrıkulu'nu genel merkezin aday göstermesi durumunda, görevden kaçmayacağı kaydediliyor.

İnce de ihtimal dahilinde

CHP'nin, İçişleri Bakanlığı kararıyla belediye başkanlıkları düşürülen belediyelerde ise farklı adaylarla yola devam edebileceği konuşuluyor.

Ataşehir'de, yargı kararıyla Battal İlgezdi aday olamazsa, CHP'nin farklı bir isimle, yargı engeli bulunmaması durumunda ise İlgezdi ile yola devam edebileceği ifade ediliyor.

Sarıyer Belediyesi'nde mevcut Başkan Şükrü Genç'le devam edileceği, diğer ilçelerde belediyenin çalışmalarıyla yapılacak merkez yoklamalarının ardından karar verileceği dile getiriliyor.

CHP'de, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin ismi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için anılıyor. Daha önceki açıklamalarında “Ben, Genel Başkan olarak Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum.” diyen İnce, İstanbul'da partililerin önüne sandık konularak başkan adayının belirlenmesi gerektiğini kaydetmişti.

CHP Yerel Yönetimler Seçim Aday İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Mevzuat Takip Sistemi

Mevzuat Takip Sistemi; HMC Yönetim Danışmanlığının Mahalli İdareler ve Sulama Birlikleri için oluşturduğu, muhteviyat ve özelliği itibariyle bu kuruluşlara özgü EN KAPSAMLI Dijital Mevzuat Kütüphanesi hizmetidir. Sistemin Mahalli İdareler Mevzuatı içeriği, MİARGEM tarafından desteklenmektedir.

Hızlı Erişim
  • Sistemin İşleyişi ve Abonelik (Üyelik)
  • Siteye Üyelik
  • Sınav Sistemi Üyeliği
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Banka Hesap Bilgileri
  • Mobil Uygulama
  • Online Dergi
Bize Ulaşın
  • Tel: +90 (312) 473 84 23
  • E-Posta: [email protected]
Haber Bülteni

Haber bültenimize kayıt olarak önemli gelişmelerin e-posta ile size gelmesini sağlayabilirsiniz!


Copyright © 2025 Mevzuat Takip Sistemi. Tüm Hakları Saklıdır.

  • HMC Danışmanlık
  • MİARGEM
  • Belediye Haber
  • Etkin Belediye