Haber Bülteni

Haber Bülteni bölümüne kayıt olmanız, üyelik gerekmeksizin bazı bilgilendirme mesajlarımıza erişmenizi sağlar.

  • Favorilerim
  • Notlarım
  • Ajandam
  • Üye Girişi
Mevzuat Takip Sistemi
  • Ana Sayfa
  • Kategoriler
    • Mahalli İdareler Temel Mevzuatı
    • Kamu Görevlileri Mevzuatı
    • İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı
    • İmar ve Kamulaştırma Mevzuatı
    • İhale Mevzuatı
    • Mali Mevzuat
    • Belediye Şirketleri ve Şirket İşçileri
    • Diğer Mahalli İdareler Mevzuatı
    • Sulama Birlikleri Mevzuatı
    • Diğer (Harici) Mevzuat
  • Makaleler
  • Haberler
  • Kitaplar
  • Sınavlar
  • Abone Ol
  • Hakkımızda
    • Sistemin İşleyişi ve Abonelik (Üyelik)
    • Siteye Üyelik
    • Sınav Sistemi Üyeliği
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Mesafeli Satış Sözleşmesi
    • Banka Hesap Bilgileri
    • Mobil Uygulama
    • Online Dergi
Soru & Cevap
Mevzuat Takip Sistemi

Belediye Mevzuatının Adresi!

  • [email protected]
  • 0 (312) 473 84 23
  • Kategoriler
    • Mahalli İdareler Temel Mevzuatı
    • Kamu Görevlileri Mevzuatı
    • İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı
    • İmar ve Kamulaştırma Mevzuatı
    • İhale Mevzuatı
    • Mali Mevzuat
    • Belediye Şirketleri ve Şirket İşçileri
    • Diğer Mahalli İdareler Mevzuatı
    • Sulama Birlikleri Mevzuatı
    • Diğer (Harici) Mevzuat
  • Makaleler
  • Haberler
  • Kitaplar
  • Sınavlar
  • Hakkımızda
    • Sistemin İşleyişi ve Abonelik (Üyelik)
    • Siteye Üyelik
    • Sınav Sistemi Üyeliği
    • Kişisel Verilerin Korunması
    • Mesafeli Satış Sözleşmesi
    • Banka Hesap Bilgileri
    • Mobil Uygulama
    • Online Dergi
Soru & Cevap
Sosyal Medya Hesaplarımız
  • 25.09.2018
  • DİĞER HABERLER
  • 792
  • Yazdır
  • PDF

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Tarım Kart Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tarım Kart ile çiftçimiz hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet alacak, istediği zaman evinden, tarlasından ayrılmadan, ilçeye gitmeden işini yapabilecek.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Tarım Kart Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile birlikte PTT ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) arasında Tarım Kart için iş birliği yapılması amacıyla PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, değişim ve dönüşümün hız kazandığı bir dönemden geçildiğini belirterek, gelecek 10 yılda dünyada bilginin önem taşıyacağını söyledi.

Dünya nüfusunun 2050'de 9,1 milyar, şehirleşmenin ise yüzde 70 olacağını ifade eden Pakdemirli, “Köyden kente göç hızlanıyor. Gıda üretimini yüzde 50 artırmamız lazım. Bu çok zor bir ev ödevi. Sadece bizim için değil, ülkeler için zor bir ödev. Bu, teknolojisiz, datasız, bilgisiz asla olamaz.” diye konuştu.

Gelecek yıllarda en stratejik sektörün tarım ve su olacağını vurgulayan Pakdemirli, dünyayı doyuranın dünyanın da lideri olacağını, ülke olarak bu toprakların, suyun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

“Çiftçimiz hızlı, güvenli, kaliteli hizmet alacak”

Pakdemirli, “Tarımda 4.0” ile birlikte bu sektörde teknolojinin ön plana çıktığını, teknolojik gelişmeleri iyi takip eden çiftçilerin verim kayıplarını en aza indirdiğini anlattı.

Dünyada, ekonomisi bilgiye dayanan toplumların lider konumda olacağına dikkati çeken Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Tarım Kart ile çiftçimizin en büyük faydasına olacak işi yaptık. Çiftçimiz hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet alacak, istediği zaman evinden, tarlasından ayrılmadan, ilçeye gitmeden işini yapabilecek. İsterse gübresini, mazotunu, yemini ve danışmanlık hizmetlerini bu kartla alacak. Proje olarak da tarımsal destekleri ayni ve maddi olarak bu kart üzerinden vermek için Tarım Kredi ile çalışıyor ve neticelendiriyor olacağız.”

Pakdemirli, üreticiye dokunulması gerektiğini, bunun da üreticiyi daha iyi tanıyarak sağlanabileceğini belirterek, “Üreticiye dokunmak her zaman üreticiyle konuşmak değildir. Üreticinin hareketlerini takip edebiliyorsak, nerede ne yapıyor, hangi alanda hangi gübreyi kullanıyor, bütün bunları takip etmek önemli. Üreticimize bu kartla daha iyi hizmet vereceğiz ve üreticimizi daha iyi tanıyacağız.” ifadesini kullandı.

2,5 milyar lira nakdi, 6 milyar lira ayni kredi ödemesi sağlanacak

Tarımın, tarih boyunca toplumun belkemiği ve ekonominin çimentosu olduğunu aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Çiftçi sadece kendi ocağının direği değil, aynı zamanda Anadolu çınarının dört bir yanı saran dalıdır. Onun için çiftçiye millet olarak 'efendi payesi' vermişiz. Dünyada çiftçisini efendiliğe layık gören başka bir millet yok.” diye konuştu.

Turhan, yaptıkları diğer projelerde olduğu gibi Tarım Kart projesiyle de çiftçi ve ülkenin kazanacağını bildirerek, PTT'nin, elini attığı her alanda güçlü bir yapıya kavuştuğuna işaret etti.

Sonu geldiği söylenen PTT'nin, adeta küllerinden yeniden doğarak dünyanın en büyük markalarından biri haline dönüştüğüne ve çağın gelişmelerine ayak uydurduğuna dikkati çeken Turhan, “Artık PTTCell'siz, PTT Bank'sız, PTT Kargo'suz, PTT Matiksiz bir Türkiye düşünmek mümkün değil. 438 kurumun 596 çeşit iş ve işlemini artık PTT yapıyor. Türkiye'nin köyünde, kasabasında, bucağında tam tamına 5 bin 21 işyeriyle vatandaşımıza hizmet veriyor. Şu anda ülkemizde bin 309 yerleşim yerinde sadece PTT bankacılık hizmeti veriyor ve 174 yerde PTTMatik dışında hiçbir bankamatik bulunmuyor.” diye konuştu.

Turhan, Tarım Kart ile çiftçinin de artık PTT'nin gücünden faydalanacağını belirterek, “Adeta gücüne güç katacak. Yaklaşık 550 bin kooperatif ortağına Tarım Kart dağıtılacak. Söz konusu kartlar ile çiftçimize yıllık tahmini 2,5 milyar lira nakdi, 6 milyar lira ayni kredi ödemesi sağlanacak. Kooperatif üyelerinin PTT'ye ait işyeri ve ATM'lerde Pttkart ile yapacakları iş ve işlemlerde de hiçbir komisyon ya da işlem ücreti alınmayacak.” dedi.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de Tarım Kredi ile çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak önemli bir işbirliğini hayat geçirdiklerini aktararak, ekonomiye artı değer koyacak her türlü projeyi harekete geçireceklerini söyledi.

“535 bin ortağa Tarım Kart dağıtacağız”

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz da PTT ile yapılan iş birliğinin, başlattıkları dijital dönüşüm çalışmalarının bir ayağı olduğunu söyledi.

Poyraz, “Bu çalışma sonunda, 535 bin ortağa Tarım Kart basıp, dağıtacağız. Bu kartla bundan sonraki süreçte hizmeti çiftçilerimizin ayağına götüreceğiz.” dedi.

Ortak çağrı merkezi kurmak ve cep telefonundan ulaşılabilen ortak bilgi sistemi oluşturmak için çalışma yürüttüklerine dikkati çeken Poyraz, bu sistemle çiftçilerin Tarım Kredi'ye telefonla sipariş verebileceklerini bildirdi.

Törenin ardından her iki bakan temsili Tarım Kart'lara imzalarını attı.

Tarım Orman Tarım Kart Çiftçi

Mevzuat Takip Sistemi

Mevzuat Takip Sistemi; HMC Yönetim Danışmanlığının Mahalli İdareler ve Sulama Birlikleri için oluşturduğu, muhteviyat ve özelliği itibariyle bu kuruluşlara özgü EN KAPSAMLI Dijital Mevzuat Kütüphanesi hizmetidir. Sistemin Mahalli İdareler Mevzuatı içeriği, MİARGEM tarafından desteklenmektedir.

Hızlı Erişim
  • Sistemin İşleyişi ve Abonelik (Üyelik)
  • Siteye Üyelik
  • Sınav Sistemi Üyeliği
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Banka Hesap Bilgileri
  • Mobil Uygulama
  • Online Dergi
Bize Ulaşın
  • Tel: +90 (312) 473 84 23
  • E-Posta: [email protected]
Haber Bülteni

Haber bültenimize kayıt olarak önemli gelişmelerin e-posta ile size gelmesini sağlayabilirsiniz!


Copyright © 2025 Mevzuat Takip Sistemi. Tüm Hakları Saklıdır.

  • HMC Danışmanlık
  • MİARGEM
  • Belediye Haber
  • Etkin Belediye