5216 Sayılı Kanunun Bazı Maddelerinin İptali İsmeninin Reddine Dair Karar

  • 6133
  • 25.01.2007
  • Anayasa Mahkemesi

Açıklama

10.7.2004 günlü, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun; 6. maddesinin; birinci fıkrasının ikinci tümcesi ile ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarının, 7. maddesinin; birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “...aynen veya değiştirerek...” ibaresinin, üçüncü fıkrasının (a) bendinde yer alan “...ile birinci fıkrada sayılanlar...” ibaresinin ve (b), (c), (d), (e) bentlerinin, 8. maddesinin; üçüncü fıkrasının ikinci ve üçüncü tümceleri ile beşinci ve altıncı fıkralarının, 9. maddesinin; dördüncü fıkrasında yer alan “...bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla ...” ibaresi ile beşinci fıkrasının, 14. maddesinin altıncı fıkrasının birinci tümcesinde yer alan “... olanlar dışındaki ...” ibaresinin, 18. maddesinin birinci fıkrasının (L) bendinin, 22. maddesinin son fıkrasında yer alan “... toplam memur sayısının % 10’unu ve” ibaresi ile “... encümen kararıyla ...” ibaresinin, 23. maddesinin ikinci fıkrasının ikinci tümcesinin, 24. maddesinin (n) bendinin, 25. maddesinin birinci fıkrasının “...yatırım ve hizmetler arasında bütünlük sağlayacak biçimde ...” bölümünün, 26. maddesinin birinci tümcesinin, 27. maddesinin; birinci fıkrasının son tümcesi ile altıncı ve yedinci fıkralarının, 28. maddesinde yer alan “... bu kanuna aykırı olmayan ...” ibaresinin, Geçici 2. maddesinin birinci, ikinci, üçüncü, altıncı ve yedinci fıkralarının, Geçici 3. maddesinin üçüncü fıkrasının son tümcesinin, Anayasa’nın 2., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 36., 47., 67., 87., 88., 123., 127., 162., 163., 169. ve 170. maddelerine aykırılığı ileri sürülerek iptalleri ve bu kuralların uygulanması sonucu doğabilecek sakıncaların önlenmesi için yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi istemli dava.

İçerik

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

mts@mevzuattakip.com.tr

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
İçerikler hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.