Bartın, Kastamonu ve Sinop İllerinde Yaşanan Afetten Zarar Gören Küçük Ölçekli Balıkçıların Desteklenmesine Dair Karar (Karar Sayısı: 5292)
29288
11.03.2022
Cumhurbaşkanlığı
Açıklama
Bu karar ile 11 Ağustos 2021 tarihinde Bartın, Kastamonu ve Sinop illerinde meydana gelen sel felaketinden olumsuz etkilenen geleneksel kıyı balıkçılarının desteklenmesi amaçlanmıştır. Düzenleme kapsamında, söz konusu illerde ruhsatlı ve boyu 12 metreden küçük balıkçı gemisi sahiplerine, 2022 yılında bir defaya mahsus olmak üzere nakdi destek sağlanması hükme bağlanmıştır. Destek tutarları gemi boyuna göre kademeli olarak belirlenmiş olup; 0-4,99 metre arası gemiler için 1.000 TL, 5-7,99 metre arası için 1.250 TL, 8-9,99 metre arası için 1.350 TL ve 10-11,99 metre arası gemiler için 1.450 TL ödeme yapılması kararlaştırılmıştır. Ödemelerin Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden karşılanması ve Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilmesi öngörülmüştür.
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.