Bazı Enstitü ve Fakültelerin Kurulmasına, Bazı Enstitü ve Yüksekokulların Kapatılmasına ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Hacı Bayram Veli İslami Araştırmalar Enstitüsünün Adının İslamî Araştırmalar Enstitüsü Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1614)
24027
03.10.2019
Cumhurbaşkanlığı
Açıklama
Bu karar ile bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak yeni enstitü ve fakültelerin kurulması, bazı enstitü ve yüksekokulların ise kapatılması kararlaştırılmıştır. 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu maddesi gereğince alınan karar, 4 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Düzenleme kapsamında ayrıca, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı "Hacı Bayram Veli İslami Araştırmalar Enstitüsü"nün adı "İslâmî Araştırmalar Enstitüsü" olarak değiştirilmiştir.
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.