Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1373 (2001) Sayılı Kararı Doğrultusunda Afaq Dubai Adlı Kuruluşun Tasarrufunda Bulunan Türkiye’deki Malvarlığının Dondurulmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 2133)

  • 24670
  • 20.02.2020
  • Cumhurbaşkanlığı

Açıklama

Bu karar ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1373 (2001) sayılı kararı ve 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un 6 ncı maddesi uyarınca, "Afaq Dubai" adlı kuruluşun Türkiye’deki malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır. Düzenleme, yabancı bir devletin talebi üzerine; ilgili kuruluşun terörü finansal veya diğer şekillerde desteklemesi ya da terör örgütü yararına sponsorluk yapması gerekçesiyle alınmıştır. Karar uyarınca, bu kuruluşa ait her türlü varlık üzerinde tasarruf yetkisi kısıtlanmış olup yürütme sorumluluğu Hazine ve Maliye Bakanlığına verilmiştir.

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
İçerikler hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.