Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemine Devlet Tarafından Taahhüt Edilecek Reasürans Desteğine Dair Karar (Karar Sayısı: 2326)
24829
29.03.2020
Cumhurbaşkanlığı
Açıklama
Bu karar ile, KOBİ'lerin ticari faaliyetlerinde karşılaştıkları tahsilat risklerini azaltmak amacıyla oluşturulan Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi kapsamında, devlet tarafından sağlanacak reasürans desteğinin usul ve esasları belirlenmiştir. 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca alınan bu karar; sigorta şirketlerinin teminat kapasitelerini artırarak işletmelerin vadeli satışlarından doğan alacaklarını güvence altına almalarını kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Düzenleme ile Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi (ORYM) tarafından yönetilen sisteme Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın reasürans desteği taahhüt etmesi hükme bağlanmıştır.
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.