Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aracılığıyla Yaptıracağı Tarımsal Sulama Amaçlı Yapıların Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Karar (Karar Sayısı: 5593)
29194
19.05.2022
Cumhurbaşkanlığı
Açıklama
Bu karar ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yaptırılacak tarımsal sulama amaçlı tesislerin ve yapıların finansman maliyetlerinin karşılanmasına dair usul ve esaslar düzenlenmiştir. Yapılan düzenleme, bahse konu projelerin finansmanında kullanılacak kaynakların faiz, kâr payı ve benzeri masraflarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üstlenilmesini ve bu tutarların ilgili kurum bütçelerine ne şekilde aktarılacağını kapsamaktadır. Karar, tarımsal üretimde verimliliği artıracak sulama projelerinin finansman darboğazı yaşanmadan tamamlanmasını, kamu kurumları arasındaki mali işbirliğinin güçlendirilmesini ve yatırım süreçlerinin hızlandırılmasını hedeflemektedir.
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.