Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Şehitfevzi Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2670)

  • 25528
  • 27.06.2020
  • Cumhurbaşkanlığı

Açıklama

Bu karar ile Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Şehitfevzi mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve ekli krokide sınırları ile koordinatları belirtilen bölge "riskli alan" olarak ilan edilmiştir. Düzenleme, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma nedeniyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan sahanın afetlere karşı dirençli hale getirilmesini amaçlamaktadır. Karar, söz konusu alanda yürütülecek kentsel dönüşüm, yenileme ve tasfiye uygulamalarının hukuki zeminini oluşturarak, sağlıklı ve güvenli yaşam çevrelerinin tesis edilmesine olanak sağlamıştır.

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
İçerikler hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.