Sel Felaketi Nedeniyle Zarar Gören Tüketicilerin Elektrik Tüketimlerine İlişkin Tahsilatların Ertelenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 4507)
27777
16.09.2021
Cumhurbaşkanlığı
Açıklama
Bu karar ile Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören tüketicilerin elektrik tüketim bedellerinin tahsilatının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir. Yapılan düzenleme sayesinde, genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki abonelerin, belirli dönemlere ait elektrik faturalarının tahsilatı faizsiz olarak ötelenmiştir. Karar, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere, selden etkilenen vatandaşların ve ticari işletmelerin mali yüklerinin hafifletilmesini, enerji giderlerinden kaynaklanan ödeme güçlüklerinin aşılmasını ve bölgedeki ekonomik hayatın normalleşmesine katkı sağlanmasını amaçlamaktadır. Ertelemeden kaynaklanan finansman maliyetinin ilgili bakanlık bütçesinden karşılanması öngörülmüştür.
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.