Silahlı Çete Mensubu Olmayıp Herhangi Bir Nedenle Çete İçinde Bulunanlardan Suç İşlemeyenler Hakkında Takibat Yapılmayacağına İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK No: 483)

  • 1280
  • 08.06.1993
  • Bakanlar Kurulu

Açıklama

483 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Olağanüstü Hal Bölgesi sınırları içinde silahlı çete mensubu olmayıp herhangi bir nedenle çete içinde bulunan ve suç işlediği tespit edilemeyen kişilerin, pişmanlık gösterip kendiliğinden teslim olmaları halinde haklarında ceza takibatı yapılmamasını öngörmektedir. Bu düzenleme, bölgedeki toplumsal barış ve güvenlik politikaları kapsamında uygulamaya konulmuş olup, KHK yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir ve hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütmektedir.

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
İçerikler hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.