Yer Altı Maden İşletmelerinde Meydana Gelen Maliyet Artışlarının Karşılanması Amacıyla Destek Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 8652)

  • 37578
  • 27.06.2024
  • Cumhurbaşkanlığı

Açıklama

Yer Altı Maden İşletmelerinde meydana gelen maliyet artışlarının karşılanmasına yönelik destek uygulamasında değişiklik yapılmıştır. Karara göre, asgari ücret tespit komisyonunca belirlenen yıllık asgari ücret artış oranları esas alınarak 2024 yılı için %49, 2025 yılı için %50 ve 2026 yılı için %52 oranında destek sağlanacaktır. Ayrıca “31/12/2023” ibaresi “31/12/2026” olarak değiştirilmiş, böylece destek uygulamasının süresi uzatılmıştır. Karar, 1/1/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
İçerikler hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.