Dere Taşkınları Zararında Doğal Afet Etkisi Gözetilmeden Tazminat Kararı Verilemeyeceği

  • 37329
  • 23.01.2025
  • Danıştay

Açıklama

Bu karar, 08–09.09.2009 Ayamama Deresi taşkınında sigorta şirketinin rücu talebine ilişkin davada yerel mahkemenin yalnızca idareler (%60) ve sigortalı (%40) kusurunu esas alıp doğal afet etkisini değerlendirmemesi nedeniyle hükmün hukuka aykırı bulunarak bozulmasına ve dosyanın doğal afet faktörünün kusur oranlarına ayrıca yansıtılması suretiyle yeniden hüküm kurulmak üzere iadesine ilişkindir.

İçerik

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
İçerikler hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.