6360 sayılı Kanuna Göre Yapılan Devir, Tasfiye İşleri Hk.

  • Soru ID: 1015
  • Üye ID: 817
  • Sorulma: 19.05.2014
  • Cevaplanma: 19.05.2014

Soru

Selam Sayın Hocam. Öncelikle sorduğum sorulara kısa bir sürede cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

1- Valilikçe kurulan Devir,Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu marifetiyle bazı borçlarımız ilgilisine göre devredildi. Ancak ne arayan var ne soran. Örneğin, Su ve Kanalizasyonla ilgili borçlar (Kanaatimce OSKİ Kurulmamış sayılarak)Büyük şehir Belediyesine devredildi.Bizden alacağı olanlar bizi arıyorlar, paranız B. Şehre devredildi diyoruz. Kimi arayalım diyorlar cevap veremiyoruz. Kısacası muhatap bulamıyorlar. Devir Komisyonunda bir daha karar alınmaksızın güncel haliyle devredilir diyor. Örneğin;(A) firmasına 1.000,00 TL Borcumuz var diyelim bunun devri yapılmış, fakat komisyon kararından sonra 500,00 TL daha borçlanmışız.Devredeceğimiz miktar 1.000,0 TL midir yoksa 1.500,00 TL midir? Komisyon karar tarihi 14.03.2014. Bu konuda ne yapabiliriz? Eğer borçları devredersek muhasebe işlemini nasıl yapacağız?

2- B.Şehir ve OSKİ'ye devredilen personelin eski alacakları bize mi aittir, yoksa alacağı ile beraber devredilip, devri yapılan kuruma mı aittir?

3- Tüzel Kişiliği sona ererek bizim Belediyemize bağlanan Belediyenin yüklü miktarda Personel borcu var bu konuda ne yapabiliriz? Aynı zamanda Belde Belediyesini ve Belediye Başkanını Personel mahkemeye vermiş. Haliyle Davalar Kabataş Belediyesi adına devam ediyor."Bundan Bize ne diyebilir miyiz".Yoksa sorumluluk tamamen bize mi geçer? Gene aynı Belde Belediye Başkanı bir memurun, uyduruk gerekçelerle görevine son vermiş. İlgili memur dava açarak görevine iade edilmiş. Boşta geçen süreler için maaşı ödenmemiş. Faiziyle birlikte ödenmek üzere dava açmış. Dava halen devam ediyor. Bu konuda bizim sorumluluk payımız nedir? Sonuçta suçu işleyen Kurum değil şahıslar olmuştur. Bahsettiğim Belediye Başkanı şu an Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı. İlgili Memurun alacaklarını (faiziyle birlikte) öderken bizim belediyemize bir sorumluk veya suç düşer mi? İlgili Belediye Başkanı hakkında herhangi bir işlem (suç duyurusunda bulunmak gibi) yapmamız gerekir mi? Yapılacak olan teftişte sorumluluğumuz ne olur? Biz de karşı taraf olarak eski Belediye Başkanına dava açmamız gerekir mi? Bu konuda açıklayıcı bilgi verirseniz çok memnun olurum.

4-Daha öce sorduğum bir soruda vekaleten görev yürüten bir memurun; vekalet ettiği unvanın maaşını alabilmesi için açıklamalarda bulunup, yaptığınız açıklamalara uyarsa alabileceğini yazmıştınız. Aynı memur izine ayrılırsa aynı haklardan yararlanabilir mi? Yararlanamazsa izin dönüşü tekrar vekaleten devam ederse bu süre yeni mi başlar yoksa kaldığı yerden devam eder mi?

5-Büyükşehir İlçesi olduktan sonra 5.760 olan nüfusumuz 12.281 oldu. Ancak İller Bankası payımızda ciddi düşüşler oldu. (Eski nüfusun altında kaldı.) Personel maaşı veremiyoruz. Bu ay %40 kesinti olmamasına rağmen, bize katılan Belediye ile beraber İller Bankasına olan kredi borcumuz kesildikten sonra 7.000,00 TL paramız kaldı. Onu da Özel Bankadan alınan kredi borcuna yatırdım. Belediyemize hiç para kalmadı.Personel sayımız 2 katına çıktı. Maaş alamıyoruz. Bu konu sizin konunuz değil ama, İller Bankası hisselerinin artışı ile ilgili yapılan veya yapılacak olan çalışmalarla ilgili bir bilginiz varsa açıklarsanız çok memnun olurum. Hisselerin bu kadar düşmesinin sebebi sizce nedir?

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

mts@mevzuattakip.com.tr

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.