Denetim Komisyonu Huzur Hakkı

  • Soru ID: 25539
  • Üye ID: 6012
  • Sorulma: 15.04.2025
  • Cevaplanma: 15.04.2025

Soru

Belediye kanununun 45. maddesi gereğince denetim komisyonu 45 güne kadar çalışmasını tamamlar denilmektedir. Belediyemiz Denetim Komisyonu 24. günde çalışmasını tamamlayıp meclise raporunu sunmuştur. Bu durumda Denetim komisyonunun alacağı ücret 24 gün üzerinden mi yoksa 5393 sayılı Belediye kanunun 20. maddesi " ...diğer toplantıların süresi en çok beş gündür.", 24. maddesi "...diğer komisyonlar ise beş iş günü içinde kendilerine havale edilen işleri sonuçlandırır. " hükmü gereği 5 günden fazla ücret ödenemez mi?

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.