Ekmek Fırını

  • Soru ID: 5890
  • Üye ID: 756
  • Sorulma: 07.04.2016
  • Cevaplanma: 07.04.2016

Soru

Hocam iyi çalışmalar. Denizli Büyükşehir ilçe Çal belediyesi olarak Fırınlarda işyeri açma ruhsatı konusunda tereddütte kalıyoruz. Bir Fırına 3. sınıf G.S.M İşyeri Açma Ruhsatı verirken "Günlük üretimi 1000 kg/günden az olan ekmek, sade pide pide ve ekmek çeşitleri üreten büyükşehir belediyesi sınırları içinde en az 250 m2, büyükşehir belediyesi olmayan illerde en az 200 m2, köy, belde ve ilçe belediye sınırları içinde en az 100 m2 olması gerekir." ibaresine göre biz hangi m2 yi değerlendirmeye alacağız, ayrıca Yönetmelik 5/m maddede; Büyükşehir belediyesi ile nüfusu 100.000’i geçen belediye sınırları içinde açılacak ekmek fırınlarının bu amaca tahsisli ayrık nizamda müstakil binalarda açılmış olması şartı aranır mı?

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

mts@mevzuattakip.com.tr

İlgili Kanunlar

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.