Ekmek Fırını Ruhsatının Fırın Sahibince Kurulan Şirkete Devri

  • Soru ID: 26356
  • Üye ID: 5072
  • Sorulma: 30.09.2025
  • Cevaplanma: 30.09.2025

Soru

2014 yılında Adi ortaklık olarak ekmek ve ekmek çeşitleri faaliyet konulu işyeri ruhsatı olan vatandaşlarımızın ortaklardan birinin ayrılması durumunda ekmek fırın olarak yeni işyeri açma ve çalışma ruhsatının kalan vatandaş üzerine şirket olarak düzenleyebilir miyiz. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat yönetmeliği 8. maddesinde; İşyerine yeni ortak alınması veya ortaklardan birinin ayrılması durumunda yeni ruhsat düzenlenmez. ibaresine ve Geçici Madde 3- (Ek: 10/11/2014-2014/7002 K.) Bu maddenin yayımı tarihinden önce yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi özel yapı şekline uygun olarak düzenlenen ve bu haliyle tapu kütüğüne tescil edilen yapılarda açılacak fırınlarda ayrık nizamda müstakil bina şartı aranmaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunan ancak ayrık nizamda müstakil binada bulunmayan ekmek fırınları devredilemez. şartları yer almaktadır. ekte sunduğum Yapı Kullanım İzin belgesi, Tapu ve Vaziyet planına göre işletmecisi ve faaliyet konusu değişmeye Ekmek Fırınının Şirket adına devri yapılabilir mi? Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.