Elektronik Kesin Teminat Mektubu

  • Soru ID: 25636
  • Üye ID: 11467
  • Sorulma: 01.05.2025
  • Cevaplanma: 01.05.2025

Soru

Kamu İhale Kurulunun 13/3/2024 tarihli ve 2024/DK.D-56 sayılı kararı ile; 4734 sayılı Kanun kapsamında yapılan ve ilan veya duyuru tarihi 8 Nisan 2024 ve bu tarihten sonra olan ihalelerde, sözleşme yapılmadan önce ihale üzerinde kalan istekli tarafından kesin teminat mektubu kapsamında yalnızca elektronik teminat mektubu veya elektronik kefalet senedinin sunulabileceğine karar verilmiştir. Sözleşme sürecine ilişkin ek kesin teminat, avans teminatı, kesin hesap ve geçici kabul noksanları teminatı gibi diğer teminat türlerine ilişkin mektup ve kefalet senetlerinin elektronik ortamda sunulabilmesine ilişkin uygulama ise daha sonra devreye alınacak olup bunların fiziki ortamda sunulması devam edecektir. Yukarıdaki KİK duyurusuna istinaden aklımızda bir soru işareti oluştuğu ve bunu gidermek için soru sorma durumumuz hasıl olmuştur. Kesin teminat mektuplarının sadece e-teminat şeklinde sunulması bir zorunluluk haline gelmiştir. Ek kesin teminat mektubunun ise sadece fiziki ortamda sunulması bir zorunluluk mudur yoksa şu anda hem e-teminat şeklinde elektronik ortamda hem de fiziki ortamda sunulabilir şeklinde mi anlamamız gerekmektedir? İyi çalışmalar dilerim.

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.