Gelişme Alanlarında Yapı Ruhsatı Hk.

  • Soru ID: 15523
  • Üye ID: 906
  • Sorulma: 20.11.2020
  • Cevaplanma: 20.11.2020

Soru

SORU 1: İlçemizde yer alan bir parsel için 2000 yılında mevzi imar planı yapılmış ve tarla vasfında olan parsel imara alınmıştır. Parselin imara alındığı meclis kararında bu bölgede yapılaşma izni istendiği durumda altyapı çalışmalarının mevzii imar planını hazırlatan kişi tarafından yaptırılması şartı koşulmuş ve şahıs tarafından noter onaylı taahhüt (taahhütte altyapı yapımı için süre belirtilmemiş) verilmiştir. Parselde 2012 yılında plan tadilatı yapılmış ve konut imarlı bu bölgede yol ve yeşil alanlara göre terk işlemi ve parselasyon da onaylanmıştır. Altyapı ile ilgili verilen taahhüt bu plan tadilatında yer almamış ve söz konusu parsellerin satışlarında tapuya altyapı ile ilgili şerh düşülmemiştir. Söz konusu parseller altyapımıza uzak bir bölgede bulunmakta, kot olarak yüksek altyapının gitmesi oldukça maliyetli bir bölgede bulunmaktadır. Parseller 3 kat konut imarlı olup altyapı olmadığından ruhsat düzenlenmeyen bir alandır. Ancak parsel sahipleri tarafından ruhsat izni istenmektedir. Belediyemiz tarafından söz konusu taahhüt de bulunduğu için çelişkiye düşülmüştür. Parsel sahiplerinin alternatif altyapı çözümlerini kullanarak (fosseptik, taşıma su, jeneratör, klima gibi) altyapıyı kendileri çözmesi şartıyla bölgedeki parseller için yapı ruhsatının düzenlenip düzenlenemeyeceği konusunda görüşünüzü rica ederim.

SORU2: İlçemizde yaşanan ölülerin defin işlemlerini Meclisin belirlediği cenaze giderleri bütçesinden karşılıyoruz. Cenaze giderlerini karşıladığımız vatandaşalar için ölüm belgesinin dışında herhangi bir tutanağa, dilekçeye, meclis kararına gerek var mı? Cenaze giderini karşıladığımız kişilerin muhtaç olma şartı var mı? Meclis kararı isteniyorsa her yıl karar almak gerekir mi?

SORU 3: İlçemizde bulunan camiye bakım onarımlarında kullanılmak malzeme aldık. Fakat firma irsaliyesini cami adına düzenlemiş. Faturasını ise belediye adına düzenlemiş. Faturayı ödeyebilmemiz için arkasına irsaliye eklememiz gerekir mi? Aynı iş için cami adına düzenlenen irsaliyeyi faturanın ödenmesinde kullanabilir miyiz?

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

mts@mevzuattakip.com.tr

İlgili Kanunlar

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.