İhale Teklif Değerlendirme ve Sözleşme İmzası Sürecinde Geçici Teminatın Gelir Kaydı

  • Soru ID: 26529
  • Üye ID: 1048
  • Sorulma: 07.11.2025
  • Cevaplanma: 07.11.2025

Soru

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan bir ihalede, değerlendirme sırasında veya ihale üzerinde bırakıldıktan sonra SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) borcu olduğu tespit edilen isteklilerle ilgili tereddüt yaşanmaktadır. Buna göre;

1-SGK borcu olduğu gerekçesiyle teklif değerlendirme aşamasında elenen bir isteklinin geçici teminatı gelir kaydedilir mi, yoksa iade edilir mi?

2-İhale üzerinde bırakılan isteklinin sözleşmeye davet edilmesinden sonra SGK borcu olduğu tespit edilmesi ve bu nedenle sözleşme imzalanamaması durumunda, geçici teminatın gelir kaydedilmesi gerekir mi? Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.