İlçe Emniyet Amirliğine Kent Güvenliği Sistemi Araç Ve Ekipmanı Alımı

  • Soru ID: 26298
  • Üye ID: 1219
  • Sorulma: 19.09.2025
  • Cevaplanma: 19.09.2025

Soru

Belediyemize İlçe Emniyet Amirliğinden gelen talep doğrultusunda, ilçe güvenliğinin sağlanması ve kontrolü amacıyla Kent Güvenliği Sistemine katkı sağlamak amacıyla kamera, direkler, vb. sistem kurulumu yapılması düşünülmektedir. 5393 sayılı Belediye Kanunun 75. md gereğince gelen talep üzerine meclis kararı ve gerekli izinler alınarak ( Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Genel İlkeler: Kamu kurum ve kuruluşları kendi kuruluş mevzuatında belirtilen faaliyet alanları ile doğrudan ilgili olmayan herhangi bir harcama veya taahhütte bulunmayacak, ihale şartname ve sözleşmelerine idare tarafından kullanılmak üzere araç, makine, ekipman temini gibi alım ya da yapım konusuyla ilgisi olmayan unsurları dâhil etmeyeceklerdir.) gerekli alım için, Meclis Kararı vb. izin araştırmalarının yapılarak 4734 sayılı kanunun 19. md İhale yolu ile alım süreci Belediyemizce gerçekleştirilebilir mi? Alımı yapılan mal ve hizmet kurum dışı devir ile İlçe Emniyet Amirliğine devredilebilir mi?

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.