Lokanta

  • Soru ID: 4982
  • Üye ID: 792
  • Sorulma: 19.11.2015
  • Cevaplanma: 19.11.2015

Soru

Sayın Hocam; Mevzuata uygun olarak 1 yıl önce lokanta ruhsatı vermiş olduğumuz bir işyerinin alanının dar olması sebebi ile işyerinin karşısında bağımsız bir bölümde kendine bir dükkan kiralamış ve burasını işyerinin mutfağı olarak hazırlamış. Yemeklerinin bir kısmını ve lokantada sadece müşterileri için 20, 30 gr.lık ekmeklerini burada yapmaktadır. Böyle bir işlem uygun mu dur. Şayet uygunsa ruhsat açısından nasıl ruhsatlandırabiliriz veya Diğer işyerinin ruhsatına not düşülerek bu yerin mutfağı olarak kullanıldığı belirtilebilir mi? (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 10. maddesinin 3. fıkrası)

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

mts@mevzuattakip.com.tr

İlgili Kanunlar

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.