Lokantalarda Ekmek Üretimi

  • Soru ID: 19682
  • Üye ID: 1066
  • Sorulma: 26.07.2022
  • Cevaplanma: 26.07.2022

Soru

İyi günler, ekmek üretimi yapılan ekmek fırınları üretim kapasitelerine göre 2 veya 3. sınıf GSM olarak ruhsatlandırılmasına ve bulunduğu yerleşim yerinin statüsüne göre metrekare şartı ayrık nizam şartı gibi şartlara tabi olmasına karşın, kendi müşterilerine yönelik pişirme yapan pide ve lahmacun salonu gibi işletmelerin Sıhhi müessese olarak nitelendirilmesinden hareketle lokantalarda sadece kendi müşterilerinin tüketimine yönelik doğalgazlı fırınlarda metre kare ve ayrık nizam şartı aranmaksızın ekmek üretimi yapılması söz konusu olabilir mi? Eğer mümkün ise bu faaliyet tali faaliyet olarak işlenebilir mi?

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

mts@mevzuattakip.com.tr

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.