Memur Kadrosuna Atanmaya Engel Suçlar

  • Soru ID: 25258
  • Üye ID: 709
  • Sorulma: 17.02.2025
  • Cevaplanma: 17.02.2025

Soru

Öncelikle selamlar Hocam. Belediyemize açıktan atanma usulü ile 3269 sayılı Kanuna tabi uzman erbaşlıktan istifa eden ve şartları tutan iki personeli almak için İl Emniyetten gelen arşiv araştırması sonucuna göre açıktan atama ile ilgili; 1- Birinci gelen bir şahıssa ait arşiv araştırmasında şahsın "taksirli bir kişinin yaralanmasına neden olma "suçtan dolayı adli işlem yapıldığı ve halen dosya durumunun açık olduğu ve soruşturmanın devam ettiğinden memur olarak açıktan atanmasında bir engel midir, açıktan atanması yapılabilir mi? 2- İkinci gelen bir şahıssa ait arşiv araştırmasında şahsın iki adet mahkeme kararı bulunmakta olup; birincisinde "Basit Yaralama" suçtan dolayı adli para cezalandırılması ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile 5 yıl süre ile denetime tabi tutulması kararı verilmiş ikincisinde ise "taksirli bir kişinin yaralanmasına neden olma " suçundan adli para ceza verilmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına karar verilmiştir. Bu kararlar şahısın memur olarak açıktan atanmasında bir engel midir, açıktan atanması yapılabilir mi? Kolay gelsin.

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

mts@mevzuattakip.com.tr

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.