Sn Hocam, 6183 sayılı Kanuna göre kamu alacaklarının tahsili ve takibinde aşağıdaki zorlukları çekmekteyiz;
Soru 1: Bir şirket belediye sınırlarındaki adresinden ayrılmış ve yeni adresinden haber alınamaması durumunda tebligat nasıl yapılmalıdır?
Soru 2: Bir şirketin ticaret sicil odasındaki adresi belediye sınırlarındaki adres ancak söz konusu yer yıkılmış ve yerine başka bir yapı yapılmış ve başka bir işletme bulunması durumunda tebligat nasıl yapılmalıdır?
Soru 3: Şirketin veya şahsın iflas edip etmediği veya kayyuma düştüğünü nasıl tespit edilir?
Soru 4: Şirketin veya şahsın iflas ettiği veya kayyuma düştüğü durumda tahsil ve takip işlemi nasıl yapılmalıdır?
Soru 5: Şirket iflas etmesi durumunda ticaret sicil kaydı faaliyetten men mi oluyor? Böyle bir durumda meclis kararı ile borçlar silinebilir mi? Resmiyette hükmü kalmayan firmalara borçları için zaman aşımına uğramaması için 5 yılda bir tebligat yapılmalı mıdır? Yapılacak ise tebligat ilan yoluyla mı yapıl malıdır?
Soru 6: Faaliyette bulunan firma borçlarını ödemezse 6183 sayılı Kanuna göre yapılacaklar tapuya, bankaya ve taşıtlar haciz dışında ne yapılmalıdır?
Soru 7: Faaliyette bulunan firma borçlarını ödemezse 6183 e göre yapılacaklar; tapuya, bankaya ve taşıtlar haciz işlemlerinde bir sonuç elde edilemezse şirket müdürlerine haciz işlemi yapılacak mıdır?
Yetkisiz Erişim!
Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.
Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.
Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.
Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.