Sözleşmeli Statüden Memur Kadrosuna Geçişte Doğum İzni ve Bedelli Askerlik Süreleri

  • Soru ID: 26726
  • Üye ID: 15073
  • Sorulma: 12.12.2025
  • Cevaplanma: 12.12.2025

Soru

Merhaba, Ekteki Bakanlığın yayımladığı dökümanda son satırda "- Askerlik, doğum, evlat edinme, görevlendirme, ücretsiz izin gibi nedenlerle görevlerinde bulunmayanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlardan tekrar görevine başlayanlar ve başlayacakların görevlerinde bulunmadıkları süre 3 yıllık süreye dahil edilmeyecektir." Bu durumda 29/11/2022 tarihinden sonra sözleşmeli olan ve 3 yıllık sözleşmeli sürecinde doğum nedeniyle ücretli iznini kullanan (analık izni) ve 1 ay bedelli askerliğini yapan personel için bu süreler atama yapılırken 3 yıllık süre içerisinde değerlendirilmeli mi? Sözleşmeli olarak çalışılan sürelerine eklenmeli mi çıkartılmalı mı? 1 aylık askerlik yapan kişi için sözleşmeli süresi 3 yıl mıdır yoksa 2 ay 11 ay mıdır? Teşekkürler.

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.