Unlu Mamuller Üretim Yerinde Ekmek Üretimi Hk.

  • Soru ID: 10857
  • Üye ID: 637
  • Sorulma: 22.11.2018
  • Cevaplanma: 22.11.2018

Soru

Hocam hayırlı günler, İki katı konut alt katı ticaret Yapı kullanım belgesi bulunan yerin ticaret bulunan giriş katına Unlu Mamuller Üretim Yeri açılmak istenmektedir. Yönetmelik Ek-2 Üçüncü Sınıf GSM bölümü 6/10'a göre hamur, yufka, bazlama, simit, poğaça, kadayıf, mantı, pasta, börek vb. unlu mamullerin üretimi yapılan yerlerin 3 Sınıf GSM olarak ruhsatlandırılması gerektiği belirtilmektedir. 1. Mükellef yönetmelikte belirtilen üretim mamullerinin haricinde yönetmelikte belirtilmeyen çeşit ekmek (Üzümlü,cevizli,zeytinli vb. ) üretmek istediğini beyan etmiştir. Yönetmelikte geçmeyen bu tür ekmeklerin üretimi Unlu Mamuller ruhsatı ile yapabilir mi? 2. Eğer çeşit ekmek üretebiliyor ise tali faaliyetinde belirtilmeli mi? Unlu mamuller Üretim ruhsatı tanzim edilmesine rağmen, çeşit ekmeğin haricinde normal ekmek üretimi yaptığı tespiti halinde ne gibi işlemler yapmalıyız? Teşekkürler hayırlı çalışmalar.

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

mts@mevzuattakip.com.tr

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.