Vekalet Aylığı ve Atamalarda Sorumluluk

  • Soru ID: 27040
  • Üye ID: 818
  • Sorulma: 06.02.2026
  • Cevaplanma: 06.02.2026

Soru

2024 yılında başka bir kurumdan nakil gelen 7. derece memur statüsünde bulunan personelin aynı ay içerisinde 3. derece İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne, Müdür vekili olarak ataması yapılmıştır. Memurun derece/kademesi 7/2 personelin 3. derecedeki Müdür vekilli olarak atanması ve kendisine müdür vekalet ücreti ödenmesi mümkün müdür? 2025 yılında ise aynı personelin Kazanılmış hak aylığı 7/2 derece iken 1. derece Belediye Başkan Yardımcısı olarak asaleten ataması yapılmış ve 1. Derecedeki Belediye Başkan yardımcısı maaşı ödenmektedir. Bu atama mevzuata uygun mudur? Yukardaki bahsi geçen her iki atamanın mevzuata uygunluğu ve aksi halde atamanın uygunsuzluğundan doğan idari ve mali sorumlulukta; atamayı yapan üst makam ve işlemleri gerçekleştiren ilgili Müdürlük bundan sorumlu mudur? Son olarak ta bu durumda Mali Hizmetler Müdürlüğünün yükümlülüğü nedir?

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.