Yapı Ruhsatının İmzası, Kaçak Yapı Hakkında Yapılacak İşlemler

  • Soru ID: 26425
  • Üye ID: 650
  • Sorulma: 15.10.2025
  • Cevaplanma: 15.10.2025

Soru

Saygılar hocam, 1-Yapı ruhsatı ve yapı denetimine belediyede kimler imza atar? Sadece başkan imza atsa olur mu? 2- Yola terki yapılmış bir yerde bahçe duvarı yolu kapatmış, işgal etmiş ise kabahatler kanunu veya diğer başka kanunlara göre direk yıkabilir miyiz? İllaki vatandaşa önceden yazı yazma zorunluluğu var mı? Yıkım işlemi nasıl yaıpılır prosedürü nedir? İmar, fen ve zabıtanın buradaki misyonları nelerdir? 3-Ruhsata tamamen uygun yapılmış ancak ruhsat almamış bir yer inşaat yapım ve ya bitme aşamasındayken ruhsat alabilir mi? Şayet alırsa kesilecek olan kaçak yapı cezasını almayabilir miyiz? Belediye meclisi bu cezanın alınmaması için karar alırsa cezayı almayabilir miyiz?

Cevap

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.