Yapı Sahiplerinin Satın Alma Hakkı Değerlendirilmeden Yapılan Hazine Taşınmazı Satışının Hukuka Aykırı Olduğu

  • 35251
  • 15.01.2025
  • Danıştay

Açıklama

Bu karar; 2886 sayılı Kanun’un 45. maddesi uyarınca satışa çıkarılan Hazine taşınmazı üzerinde 40 yıldır davacı tarafından kullanılan bir yapının bulunması ve bu yapının tapu beyanlarında yer alması karşısında, ihaleye ilişkin satış ilanı ve şartnamede bu hususlara yer verilmemesinin açıklık ve hukuki belirlilik ilkelerine aykırı olduğuna, ayrıca, taşınmazın 4706 sayılı Kanun’un 5. maddesi kapsamında yapı sahibine doğrudan satış imkanının değerlendirilip değerlendirilmediği araştırılmadan ihaleye çıkılmasının da hukuka aykırılık teşkil ettiğine ilişkindir.

İçerik

Yetkisiz Erişim!

Bu sayfa Abonelerimizin ve/veya Site Üyelerinin erişimine açıktır.

Abone (Altın Üye) iseniz, lütfen üye girişi yapınız.

Üyelik girişi yapmanıza rağmen hala sayfayı görüntüleyemiyor iseniz, abone olarak sitemizdeki tüm verilere ulaşabilirsiniz.

Bir Abonelik (Üyelik) paketine geçmek ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

+90 (312) 473 84 23

[email protected]

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
İçerikler hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.