Yıllık İznin Hesabına Esas Süreler Hk.

  • Soru ID: 6339
  • Üye ID: 706
  • Sorulma: 23.07.2016
  • Cevaplanma: 23.07.2016

Soru

Belediyemiz personeli daha önce belediyemizde taşeron ve sözleşmeli olarak görev yapmış olup 2013 yılında sözleşmeli durumdan memurluğa ataması yapılmıştır . Bu durumda personelimiz hizmet birleştirilmesi sonucunda 10 yıl yedi ay çalışmış olup , memuriyet yılı ise 20.08.2013 tarihinden itibaren olup 3 yıl kadardır. bu durumda memurumuz yıllık izni 20 gün mü 30 gün mü olur . memuriyette mi on yıl geçirmek lazım yoksa hizmet birleşiimi sonunda on yıl olması yeterli mi ? teşekkür ederiz.

Cevap

657 sayılı Kanunun 102. Maddesine göre; Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.

Devlet memurlarının yıllık izinlerinin hesabına esas hizmetlerde ise; memuriyette geçen hizmet süreleri ile;

- Kamu kurumlarında, her ne statüde olursa olsun (memur, sözleşmeli personel, sürekli işçi ve geçici işçi olarak)  geçirilen süreler,

- Memur olarak atanmadan önce veya memuriyet esnasında ifa edilen muvazzaf askerlik süresi ile yedek subaylıkta okul devresinde geçen süreler,

- Devlet memurlarının özel sektörde geçen hizmetlerinden, kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilen süreler (657 sayılı Kanununun 36 maddesi gereğince, teknik hizmetlerde geçen süreler, serbest tabiplikte geçen süreler, serbest avukatlıkta geçen süreler, özel sektörde öğretmenlikte geçen süreler gibi) esas alınır.

Buna göre, söz konusu memurun sözleşmeli olarak geçirdiği sürelerin dikkate alınması gerekmekte olup, taşeron işçisi olarak geçirilen süreler mesleğiyle ilgili ise, örneğin teknisyen, tekniker, mühendis gibi, bu sürelerin de dikkate alınması gerekir. 


  • Cevaplayan: MTS Yayın Kurulu

İlgili Kanunlar

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
Soru-cevaplar hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.