Türk Gıda Kodeksi Gıda Enzimleri Yönetmeliği

  • 19349
  • 24.02.2017
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Açıklama

Bu Yönetmelik; tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumlarda çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak; işlem yardımcıları olarak kullanılan enzimler de dâhil olmak üzere; a) İzin verilmiş gıda enzimlerinin yer aldığı Listenin oluşturulmasına, b) Gıdalarda kullanılan gıda enzimlerinin kullanım koşullarına, c) Bu şekilde satılan gıda enzimlerinin etiketleme kurallarına, ilişkin usul ve esasların belirlenmesine ilişkindir.

Önemli Uyarı

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümleri uyarınca bu yazının izinsiz iktibas edilmesi, sosyal medya veya iletişim grupları yoluyla ya da başka herhangi bir şekilde yayılması ve çoğaltılması yasaktır.
İçerikler hakkında kişisel notlar alabilirsiniz. Aldığınız notları yalnızca siz görebilirsiniz.